Fietstocht

Op zondag 9 augustus 2015 organiseerden we voor de eerste keer een dagfietstocht. De bestemming was de Bourgoyen-Ossenmeersen te Mariekerke-Gent.

Om 10 uur vertrokken we aan zaal Ter Leie in Astene om langs zoveel mogelijk autoluwe wegen naar onze bestemming te rijden. Onderweg hielden we even halt voor een verfrissing.

's Middags genoten we van onze picknick, waarna we de Bourgoyen-Ossenmeersen gingen verkennen onder begeleiding van onze gids Flor Van Broeck. Hij gaf ons op talrijke plaatsen een deskundige uitleg.

Dagreis Viroinval - groep 1

Op zaterdag 4 juni 2016 trokken we met een eerste groep van 60 personen richting Viroinval.

Na een kop koffie met ontbijtkoek bezochten we 'Grottes de Neptune' waar we genoten van een lichtspel op muziek van Vangelis.

Na het middagmaal stond een rit met de stoomtrein op het programma, maar.... we hebben deze gemist! Dan maar een lokale wandeling inlassen en de volgende trein nemen.

We sloten de dag af met een bezoek aan een artisanale zeepmakerij.

Na een lekkere broodmaaltijd ging het terug richting Deinze.

Ontbijtbuffet met ochtendwandeling

Een grote opkomst en een aangenaam weertje....meer moet dat niet zijn ! Na het aanzitten aan een rijkelijk gevarieerd ontbijtbuffet trokken wij onder leiding van onze natuurgids het 'Parkbos van Deinze' in. Ondanks de grote groep kon iedereen rustig volgen en genieten van de boeiende uitleg en de prachtige omgeving. Met een ontspannen en tevreden gevoel gingen wij huiswaarts, niet vooraleer wij onze gids een warmhartig dankwoordje hadden toegesproken.

Opening van Volkstuinpark

Op vrijdag 12 september 2014 was het zover...!

Het volkstuinpark gelegen langs de Gaversesteenweg te Deinze werd officieel geopend.

Na de openingsrede van Schepen Tony De Neve, het welkomswoord van Tuinhier Deinze door Ethel Van hoe, de toespraak van Eerste Deputeerde Provincie Oost-Vlaanderen én Provinciale Voorzitter Tuinhier Oost-Vlaanderen Alexander Vercamer en tenslotte het woord van Burgemeester Jan Vermeulen, konden de talrijke aanwezigen een rondgang maken in het Volkstuinpark.

Dagreis Viroinval - groep 2

Gezien de ruime belangstelling voor de dagreis van 2016 gingen we op vrijdag 10 juni 2016 terug richting Viroinval.

Om 6u30 vertrokken we op de parking van de Brielpoort. Het zag er een veelbelovende dag uit!

Na het nuttigen van de koffie met ontbijtkoek bezochten we het spektakel in de Grotten van Neptune.

Even bijpraten kon tijdens het middagmaal in 'Le Melrose'. Gezien het mooie weer konden we met elektrische bootjes Virionval verkennen.