Fietstocht

Op zondag 9 augustus 2015 organiseerden we voor de eerste keer een dagfietstocht. De bestemming was de Bourgoyen-Ossenmeersen te Mariekerke-Gent.

Om 10 uur vertrokken we aan zaal Ter Leie in Astene om langs zoveel mogelijk autoluwe wegen naar onze bestemming te rijden. Onderweg hielden we even halt voor een verfrissing.

's Middags genoten we van onze picknick, waarna we de Bourgoyen-Ossenmeersen gingen verkennen onder begeleiding van onze gids Flor Van Broeck. Hij gaf ons op talrijke plaatsen een deskundige uitleg.

Opening van Volkstuinpark

Op vrijdag 12 september 2014 was het zover...!

Het volkstuinpark gelegen langs de Gaversesteenweg te Deinze werd officieel geopend.

Na de openingsrede van Schepen Tony De Neve, het welkomswoord van Tuinhier Deinze door Ethel Van hoe, de toespraak van Eerste Deputeerde Provincie Oost-Vlaanderen én Provinciale Voorzitter Tuinhier Oost-Vlaanderen Alexander Vercamer en tenslotte het woord van Burgemeester Jan Vermeulen, konden de talrijke aanwezigen een rondgang maken in het Volkstuinpark.

Bijenhotel

Op 15 oktober 2015 werd het bijenhotel officieel ingehuldigd.

Op iniatief van de Milieuraad Stad Deinze werd door leerlingen van Eramus een prachtig bijenhotel gebouwd. Ze mogen dan ook zeer trots zijn op het resultaat!

Hopelijk vinden de solitaire bijen hun weg naar dit hotel en kunnen we rekenen op hun vlijtige en geduldige arbeid !